2017/02/23

Silmät ristissä

Excel edistyneille oli kuin pahin painajaiseni. Lainalaskemia luki tiedoston nimessä ja tiesin olevani kusessa tämän kanssa. Jos joskus kuvittelit osaavasi käyttää Exceliä niin ne kuvitelmat heitettiin roskiin. Silmät ristissä puoli toista tuntia yritimme luokassa saada taulukoita täytettyä tasalyhenteisillä ja annuiteettilainoilla. Laske lyhennys, korko, maksu ja jäljelle jäävä laina. Tärkeitä juttja, tottakai, mutta aivan järkyttävän raskaita tehtäviä. Varsinkin kun asioita ei opetettu koko ryhmälle, vaan jokainen meistä huuteli hädissään itse oppilas opettajia apuun. Kaikilla oli melkeimpä samat ongelmat tehtävien tekemisessä. En pitänyt tästä "opetus" tavasta siksi ollenkaan..

Mitä sitten opin? Sen ainakin että kahvia tarvitaan vähintään puoli litraa, että jaksaa laskea lainalaskemia. Myös sen että tasalyhenteinen laina olisi minulle paljon parempi vaihtoehto. Varmasti tulen kohtaamaan vastaavia tehtäviä ja tosi elämän tilaneita tulevaisuudessa. Pyrin kuitenkin välttämään kaikkia rahoitukseen liittyviä kursseja tässä koulussa. En ole finanssialan asiantuntija. Hyi.

Nyt kun tämä tuska on käyty läpi voi onneksi hyvillä mielin jättää sen taakse ja keskittyä viikonloppuun. Seuraava mitä odotan innolla on photoshopin opettelu, koska sitä olen oikeasti käyttänytkin lukion valokuvauskurssilla, joten jotain pitäisi olla jäänyt mieleen siitäkin.

Until next time.